Ovoce v listovém těstu s pudinkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 25 g Máslo čerstvé
  • 200 g Maliny
  • 200 g Ostružiny
  • 8 plátek Listové těsto
  • 4 polévková lžíce Pudinkový prášek - vanilkový
  • 1 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 0.5 polévková lžíce Cukr třtinový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 159 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 77 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 8.1 mg
  • Draslík 161.1 mg
  • Vláknina 11979.2 mg
  • Vitamín A 11979.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.6 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z osmi plátů jemného listového těsta rozpůlením získáme 16 půlek. Tři půlky potřeme rozpuštěným máslem, naskládáme na sebe a jako poslední dáme nepotřenou půlku. Stejně opakujeme s ostatními půlkami a připravíme tak 4 obaly na ovocné balíčky.

  • 2

    Smícháme čerstvé maliny, ostružiny a hnědý cukr. Doprostřed připraveného balíčku dáme lžičku předem uvařeného pudinku. Na pudink klademe ovocnou směs; okraje potřeme rozpuštěným máslem a přitiskneme k sobě. Uzavřené balíčky rozmístíme na vymazaný plech, potřeme máslem a vložíme do trouby zahřáté na 220 °C, 7-10 minut pečeme.

  • 3

    Příprava omáčky je jednoduchá. Čerstvé maliny a ostružiny, po 50 g, propasírujeme přes síto a osladíme 1 lžičkou práškového cukru.

  • 4

    Ovocnou omáčku nalijeme kolem upečených balíčků, ozdobíme čerstvým ovocem a pocukrujeme.

Komentáře k receptu