Ovoce v listovém těstu s pudinkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 159 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 6 g
- Sodík 77 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 8.1 mg
- Draslík 161.1 mg
- Vláknina 11979.2 mg
- Vitamín A 11979.2 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.6 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z osmi plátů jemného listového těsta rozpůlením získáme 16 půlek. Tři půlky potřeme rozpuštěným máslem, naskládáme na sebe a jako poslední dáme nepotřenou půlku. Stejně opakujeme s ostatními půlkami a připravíme tak 4 obaly na ovocné balíčky.
-
2
Smícháme čerstvé maliny, ostružiny a hnědý cukr. Doprostřed připraveného balíčku dáme lžičku předem uvařeného pudinku. Na pudink klademe ovocnou směs; okraje potřeme rozpuštěným máslem a přitiskneme k sobě. Uzavřené balíčky rozmístíme na vymazaný plech, potřeme máslem a vložíme do trouby zahřáté na 220 °C, 7-10 minut pečeme.
-
3
Příprava omáčky je jednoduchá. Čerstvé maliny a ostružiny, po 50 g, propasírujeme přes síto a osladíme 1 lžičkou práškového cukru.
-
4
Ovocnou omáčku nalijeme kolem upečených balíčků, ozdobíme čerstvým ovocem a pocukrujeme.