Osvěžující rybízový salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 128 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 1 g
- Sodík 3 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 478.4 mg
- Vláknina 16725 mg
- Vitamín A 16725 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 141.6 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rybíz opláchneme pod studenou vodou a otrháme bobule.
-
2
Maliny, ostružiny a jahody také opláchneme, jahody přepůlíme.
-
3
Zálivku připravíme tak, že rozmícháme rybízové želé s pomerančovou šťávou.
-
4
Ovoce smícháme v míse, přelijeme zálivkou a necháme alespoň 30 minut odležet.
-
5
Salát rozdělíme na talíře nebo do misek, lehce pocukrujeme, ozdobíme lístky máty.