Rizoto s jahodami a šampaňským
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 6694 kcal
- Sacharidy 1157 g
- Tuky 194 g
- Sodík 6405 mg
- Bílkoviny 63 g
- Uhlovodany 1149 g
- Cholesterol 668 mg
- Draslík 1289.7 mg
- Vláknina 38000 mg
- Vitamín A 38000 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 60.4 mg
- Vitamín E 10.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1283.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V menším hrnci si rozmícháme vodu a cukr, přivedeme k varu. Necháme zvolna vařit a připravíme rizoto.
-
2
Rozpustíme máslo a opékáme na něm polovinu nakrájených jahod doměkka. Přisypeme propláchnutou rýži a zamícháme. Krátce podusíme a přilijeme šampaňské. Zvolna vaříme, dokud rýže všechnu tekutinu nevstřebá. Po šálcích začneme přilévat cukrový sirup. Vždy důkladně promícháme a počkáme, dokud se tekutina nevstřebá.
-
3
Po spotřebování veškerého sirupu odstavíme hrnec z plotny, přidáme zbývající jahody a jahodový sirup a dobře zamícháme. Přelijeme přes cukrářské piškoty a ihned podáváme.