Piškotová jahodová roláda
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 189 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 5 g
- Sodík 44 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 95.6 mg
- Draslík 115.1 mg
- Vláknina 2109.4 mg
- Vitamín A 2109.4 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu předehřejeme na 220 stupňů. Plech vyložíme pergamenovým papírem.
-
2
Do mísy dáme moučkový cukr a rozšlehaná vejce, mísu umístíme nad hrnec s horkou vodou a šleháme, dokud směs nezhoustne. Poté odstavíme mísu z hrnce, přisypeme mouku do vaječné směsi a přilijeme horkou vodu. Promícháme, nalijeme na plech a 10 minut pečeme, dokud nezezlátne.
-
3
Upečené těsto přendáme na nový pergamenový papír, původní papír z těsta sloupneme a těsto s novým pergamenovým papírem pevně zarolujeme. Zabalíme do utěrky a necháme chladnout.
-
4
Smícháme jogurt s mandlovým extraktem. Několik jahod dáme stranou na ozdobení, zbylé omyjeme, zbavíme stopek a nakrájíme. Směs necháme vychladnout v lednici.
-
5
Těsto opatrně rozbalíme, pomažeme jogurtovou směsí a posypeme jahodami. Poté ho opět srolujeme a položíme na talíř. Posypeme mandlemi, ozdobíme jahodami a podáváme.