Piškotová jahodová roláda

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 225 g Jahody zahradní
  • 125 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 125 g Cukr moučkový
  • 20 g Mandle plátky
  • 1 kávová lžička Tresť mandlová
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 dl Jogurt bílý
  • 1 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 189 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 44 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 95.6 mg
  • Draslík 115.1 mg
  • Vláknina 2109.4 mg
  • Vitamín A 2109.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 220 stupňů. Plech vyložíme pergamenovým papírem.

  • 2

    Do mísy dáme moučkový cukr a rozšlehaná vejce, mísu umístíme nad hrnec s horkou vodou a šleháme, dokud směs nezhoustne. Poté odstavíme mísu z hrnce, přisypeme mouku do vaječné směsi a přilijeme horkou vodu. Promícháme, nalijeme na plech a 10 minut pečeme, dokud nezezlátne.

  • 3

    Upečené těsto přendáme na nový pergamenový papír, původní papír z těsta sloupneme a těsto s novým pergamenovým papírem pevně zarolujeme. Zabalíme do utěrky a necháme chladnout.

  • 4

    Smícháme jogurt s mandlovým extraktem. Několik jahod dáme stranou na ozdobení, zbylé omyjeme, zbavíme stopek a nakrájíme. Směs necháme vychladnout v lednici.

  • 5

    Těsto opatrně rozbalíme, pomažeme jogurtovou směsí a posypeme jahodami. Poté ho opět srolujeme a položíme na talíř. Posypeme mandlemi, ozdobíme jahodami a podáváme.

Komentáře k receptu