Jablka pečená s lesními plody
Suroviny
- 100 g Ostružiny
- 15 g Mandle plátky
- 2 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
- 0.5 kávová lžička Nové koření mleté
- 0.5 kávová lžička Citronová kůra
- 4 ks Jablka
- 1 ks Skořice celá
- 3 dl Víno portské
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Cukr třtinový
- 2 polévková lžíce Voda pitná
- 4 polévková lžíce Žloutkový krém
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 337 kcal
- Sacharidy 59 g
- Tuky 4 g
- Sodík 9 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 57 g
- Cholesterol 17.1 mg
- Draslík 384.2 mg
- Vláknina 21456.5 mg
- Vitamín A 21456.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.1 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu předehřejeme na 200 stupňů, umyjeme a osušíme jablka. Nařízneme dokola slupku u každého jablka, lépe se propečou.
-
2
Z jablek vykrájíme jadřince a nalijeme dovnitř citronovou šťávu.
-
3
Smícháme v míse ostružiny, mandle, cukr, citronovou kůru, nové koření a směs dáme do jablek.
-
4
Do zapékací nádoby nalijeme portské víno, přidáme skořici a 40 minut pečeme. Poté slijeme vypečenou šťávu do pánve a jablka ponecháme v teple.
-
5
Vyndáme skořici a přidáme do pánve pastu z vody a solamylu. Zahříváme do zhoustnutí.
-
6
Žloutkový krém zahřejeme k bodu varu, jablka přelijeme omáčkou z pánve a podáváme s teplým krémem.