Jablka pečená s lesními plody

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Ostružiny
  • 15 g Mandle plátky
  • 2 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
  • 0.5 kávová lžička Nové koření mleté
  • 0.5 kávová lžička Citronová kůra
  • 4 ks Jablka
  • 1 ks Skořice celá
  • 3 dl Víno portské
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Žloutkový krém
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 337 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 9 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 57 g
  • Cholesterol 17.1 mg
  • Draslík 384.2 mg
  • Vláknina 21456.5 mg
  • Vitamín A 21456.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.1 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 200 stupňů, umyjeme a osušíme jablka. Nařízneme dokola slupku u každého jablka, lépe se propečou.

  • 2

    Z jablek vykrájíme jadřince a nalijeme dovnitř citronovou šťávu.

  • 3

    Smícháme v míse ostružiny, mandle, cukr, citronovou kůru, nové koření a směs dáme do jablek.

  • 4

    Do zapékací nádoby nalijeme portské víno, přidáme skořici a 40 minut pečeme. Poté slijeme vypečenou šťávu do pánve a jablka ponecháme v teple.

  • 5

    Vyndáme skořici a přidáme do pánve pastu z vody a solamylu. Zahříváme do zhoustnutí.

  • 6

    Žloutkový krém zahřejeme k bodu varu, jablka přelijeme omáčkou z pánve a podáváme s teplým krémem.

Komentáře k receptu