Kompot z lesních plodů
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 242 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 6 g
- Sodík 17 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 9.4 mg
- Draslík 71.4 mg
- Vláknina 5154.5 mg
- Vitamín A 5154.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.7 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Borůvky, jahody a ostružiny očistíme, omyjeme a dáme do hrnce, přidáme vymačkanou šťávu z 1 citrónu a z 1 pomeranče, vsypeme vanilkový cukr, přidáme skořici, ovocné želé, hrnec položíme na sporák, přiklopíme poklicí a vše povaříme nejdéle 10 minut. Ovoce musí pustit vlastní šťávu.
-
2
Hrnec stáhneme ze sporáku, necháme chvilku stranou a potom kompot vložíme vychladit do lednice.
-
3
Do vysoké sklenice na dno dáme připravený kompot, potom řecký jogurt, znovu kompot a podáváme.