Jahody v čokoládě s pomerančovým likérem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Čokoláda mléčná
  • 26 ks Jahody zahradní
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Likér pomerančový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 225 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 1 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 4 mg
  • Draslík 79.6 mg
  • Vláknina 2080 mg
  • Vitamín A 2080 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jahody opláchneme, stopky neodstraňujeme. V kotlíku ve vodní lázni rozehřejeme rozlámanou čokoládu se změklým máslem, pomalu zašleháváme pomerančový likér, až vznikne hladká hmota, nevaříme.

  • 2

    Plech vyložíme alobalem, klademe na něj jahody, které namáčíme v čokoládě a necháme okapat.

  • 3

    V chladu polevu necháme ztuhnout a jahody hned spotřebujeme, rychle podléhají zkáze.

Komentáře k receptu