Jahody v čokoládě s pomerančovým likérem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 225 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 13 g
- Sodík 1 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 4 mg
- Draslík 79.6 mg
- Vláknina 2080 mg
- Vitamín A 2080 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.6 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jahody opláchneme, stopky neodstraňujeme. V kotlíku ve vodní lázni rozehřejeme rozlámanou čokoládu se změklým máslem, pomalu zašleháváme pomerančový likér, až vznikne hladká hmota, nevaříme.
-
2
Plech vyložíme alobalem, klademe na něj jahody, které namáčíme v čokoládě a necháme okapat.
-
3
V chladu polevu necháme ztuhnout a jahody hned spotřebujeme, rychle podléhají zkáze.