Rybízová roláda
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 191 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 5 g
- Sodík 41 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 125.7 mg
- Draslík 39.2 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na plech dáme pečící papír a ten potřeme máslem.
-
2
Vejce a cukr šleháme do pěny elektrickou metlou, až zůstává brázda.
-
3
Přidáme mouku a lehce vmícháme hmoty z vajec a cukru. Těsto stejnoměrně rozetřeme do připravené formy. Pečeme asi 10 minut v troubě předehřáté na 220 °C, až roláda zezlátne a začne se uvolňovat od stěn plechu.
-
4
Piškot vyklopíme na bohatě pocukrovaný papír. Odloupneme papír z pečení a strany piškotu seřízneme ostrým nožem. Roládu a pečicí papír srolujeme dohromady. Necháme stát asi 2-3 minuty.
-
5
Potřeme roládu ohřátou marmeládou a zase ji stočíme. Zabalíme pevně do fólie a necháme zcela vychladnout. Vybalíme ji z fólie, pocukrujeme a před podáváním roládu nakrájíme.