Rybízová roláda

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 125 g Cukr krupice
  • 125 g Mouka pšeničná hladká
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 4 polévková lžíce Marmeláda rybízová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 191 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 41 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 125.7 mg
  • Draslík 39.2 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na plech dáme pečící papír a ten potřeme máslem.

  • 2

    Vejce a cukr šleháme do pěny elektrickou metlou, až zůstává brázda.

  • 3

    Přidáme mouku a lehce vmícháme hmoty z vajec a cukru. Těsto stejnoměrně rozetřeme do připravené formy. Pečeme asi 10 minut v troubě předehřáté na 220 °C, až roláda zezlátne a začne se uvolňovat od stěn plechu.

  • 4

    Piškot vyklopíme na bohatě pocukrovaný papír. Odloupneme papír z pečení a strany piškotu seřízneme ostrým nožem. Roládu a pečicí papír srolujeme dohromady. Necháme stát asi 2-3 minuty.

  • 5

    Potřeme roládu ohřátou marmeládou a zase ji stočíme. Zabalíme pevně do fólie a necháme zcela vychladnout. Vybalíme ji z fólie, pocukrujeme a před podáváním roládu nakrájíme.

Komentáře k receptu