Jahodový piškot

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 90 g Cukr krupice
  • 90 g Mouka pšeničná hladká
  • 150 g Jahody zahradní
  • 15 g Mouka pšeničná hrubá
  • 300 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 3 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 266 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 31 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 136.3 mg
  • Draslík 58.1 mg
  • Vláknina 750 mg
  • Vitamín A 750 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce a cukr šleháme elektrickou metlou na nejvyšší rychlost, až zůstává brázda.

  • 2

    Prosijeme polovinu mouky a jemně ji vmícháme. Postup opakujeme se zbývající moukou. Těsto rozdělíme do dvou máslem vymazaných a hrubou moukou vysypaných forem. Povrch uhladíme stěrkou.

  • 3

    Pečeme asi 20-25 minut v troubě předehřáté na 190 °C, až těsto nabude, zezlátne a začne se uvolňovat od okraje. Dort vyklopíme na

  • 4

    drátěnou podložku a necháme vychladnout.

  • 5

    Jednu vrstvu potřeme polovinou šlehačky. Rozdělíme na ni nakrájené jahody.

  • 6

    Druhou vrstvu piškotu dáme navrch a lehce ji přimáčkneme. Povrch dortu potřeme zbývající šlehačkou a ozdobíme půlkami jahod. Necháme prochladnout a potom dort vyklopíme.

Komentáře k receptu