Jahodový piškot
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 266 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 17 g
- Sodík 31 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 136.3 mg
- Draslík 58.1 mg
- Vláknina 750 mg
- Vitamín A 750 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce a cukr šleháme elektrickou metlou na nejvyšší rychlost, až zůstává brázda.
-
2
Prosijeme polovinu mouky a jemně ji vmícháme. Postup opakujeme se zbývající moukou. Těsto rozdělíme do dvou máslem vymazaných a hrubou moukou vysypaných forem. Povrch uhladíme stěrkou.
-
3
Pečeme asi 20-25 minut v troubě předehřáté na 190 °C, až těsto nabude, zezlátne a začne se uvolňovat od okraje. Dort vyklopíme na
-
4
drátěnou podložku a necháme vychladnout.
-
5
Jednu vrstvu potřeme polovinou šlehačky. Rozdělíme na ni nakrájené jahody.
-
6
Druhou vrstvu piškotu dáme navrch a lehce ji přimáčkneme. Povrch dortu potřeme zbývající šlehačkou a ozdobíme půlkami jahod. Necháme prochladnout a potom dort vyklopíme.