Jahodová zmrzlina z vajec
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 540 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 37 g
- Sodík 98 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 393.4 mg
- Draslík 155.2 mg
- Vláknina 1600 mg
- Vitamín A 1600 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.5 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Po lžičkách přisypeme cukr a stále šleháme, až je sníh hustý a lesklý.
-
2
Žloutky ušleháme elektrickou metlou do pěny. Šlehačku ušleháme dopevna. Jahody rozmixujeme.
-
3
Do sněhu z bílků opatrně zamícháme šlehačku, ušlehané žloutky a jahody. Dáme do velké mrazuvzdorné nádoby a necháme mrazit 8 hodin.
-
4
Před podáváním dáme do chladničky, aby zmrzlina trochu povolila.