Košíčky plněné pudinkem a jahodami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 210 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 160 g Máslo čerstvé
  • 70 g Cukr moučkový
  • 10 g Kakao
  • 500 g Jahody zahradní
  • 250 ml Mléko plnotučné
  • 0.5 ks Pudinkový prášek - vanilkový
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 449 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 33 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 36.2 mg
  • Draslík 129 mg
  • Vláknina 5637.8 mg
  • Vitamín A 5637.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 49.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 288.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pracovní desce zpracujeme 140g másla s cukrem a hladkou moukou. Přidáme citronovou kůru, kakao a vypracujeme těsto.

  • 2

    Z těsta ukrajujeme malé kousky, které vmáčkneme do formiček na košíčky vymazaných zbylým máslem.

  • 3

    Formičky urovnáme na plech a košíčky upečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova. Po vychladnutí vyklopíme z formiček.

  • 4

    V kastrůlku promícháme mléko s pudinkovým práškem, podle chuti osladíme a uvaříme pudink. Naplníme jím upečené košíčky a ozdobíme polovinami omytých jahod.

Komentáře k receptu