Tvarohovo - malinový koláč
Suroviny
- 500 g Maliny
- 250 g Tvaroh tučný
- 125 g Sušenky Amaretti
- 60 g Máslo čerstvé
- 30 g Cukr krupice
- 45 g Ořechy vlašské
- 50 g Maliny
- 10 g Máta
- 150 ml Smetana zakysaná 15%
- 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 2 ks Vejce slepičí
- 3 polévková lžíce Voda pitná
- 2 polévková lžíce Želatina
- 4 polévková lžíce Likér malinový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 315 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 21 g
- Sodík 18 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 84 mg
- Draslík 124.3 mg
- Vláknina 8503.2 mg
- Vitamín A 8503.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.8 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 82.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Korpus: smícháme drcené sušenky, změklé máslo, cukr a ořechy a stejnoměrně vyložíme dno formy.
-
2
Odměřené množství vody dáme do zapékací misky, přidáme želatinu, smícháme a necháme nabobtnat 10 minut, až je želatina houbovitá.
-
3
Zatím rozmixujeme maliny a prolisujeme je, aby se odstranily pecičky. Vmícháme malinový likér, zakryjeme a odložíme stranou.
-
4
Ušleháme tvaroh dohladka, přidáme zakysanou smetanu a žloutky. Šleháme, až je krém hladký.
-
5
Misku se želatinou postavíme do nádoby s horkou vodou a mírně zahřejeme, až se rozpustí. Zamícháme do tvarohové směsi.
-
6
Náplň: Bílky ušleháme na tuhý sníh. Přidáme po lžičkách cukr a šleháme, až je sníh tuhý a lesklý. Tvarohovou směs lehce po částech vmícháme do sněhu. Vmícháme malinovou kaši, ale jen tak, aby zůstalo hezké mramorování. Nalijeme tvarohový krém opatrně na sušenkové dno a vychladíme do ztuhnutí.
-
7
Nožem oddělíme koláč i od formy, vyjmeme jej a sesuneme na servírovací mísu. Nastříkáme kolem okraje šlehačku, ozdobíme malinami a snítkami máty.