Koláč s papájou a jahodami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 147 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 8 g
- Sodík 7 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 12 mg
- Draslík 203.3 mg
- Vláknina 3314 mg
- Vitamín A 3314 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 53.7 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Papáju omyjeme oloupeme, vydlabeme zrníčka a žlutooranžovou dutinu nakrájíme na 2 delší hranolky přibližně 3 x 3 cm. Zahradní jahody omyjeme, osušíme a rozkrájíme na poloviny.
-
2
4 plátky těsta Filo rozložíme na vále, potřeme je rozpuštěným máslem a poskládáme je na sebe.
-
3
Papáju položíme ke kratším stranám těsta tak, že necháme volné okraje asi 2,5 cm, mezi ně položíme pokrájené jahody. Papáju pokapeme citronovou šťávou a potřeme medem. Okraje těsta přehneme přes ovoce a těsto zavineme.
-
4
Závin z Filo těsta položíme na plech s pečícím papírem tak, že bude spojení těsta vespod. Závin potřeme máslem, dáme do předehřáté trouby na 220°C. Pečeme 15 minut dozlatova.
-
5
Závin necháme vychladnout, pak posypeme práškovým cukrem, nakrájíme a podáváme.