Studená borůvková polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 311 kcal
- Sacharidy 47 g
- Tuky 0 g
- Sodík 12 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 47 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 307.1 mg
- Vláknina 5350 mg
- Vitamín A 5350 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.3 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vodu se třemi plátky citronu přivedeme k varu.
-
2
Stranou si rozmícháme škrobovou moučku ve 2 lžících vody, vmícháme do citronové vody, znovu necháme projít varem a odstraníme plátky citronu.
-
3
Poté vmícháme červené víno, omyté, okapané borůvky a cukr. Prohřejeme, ale již nevaříme.
-
4
Na závěr přidáme borůvkový likér podle chuti, polévku necháme vychladit a podáváme studenou.