Marmeláda z jahod
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 105 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 0 g
- Sodík 10 mg
- Bílkoviny 0 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 42.4 mg
- Vláknina 1235 mg
- Vitamín A 1235 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.6 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jahody opereme, zbavíme stopek a necháme okapat. Citróny omyjeme, vymačkáme z nich šťávu. Kůru nasekáme nadrobno.
-
2
Jahody spolu s citrónovou šťávou a nakrájenou kůrou vložíme do varné nádoby a za stálého míchání pomalu zahříváme tak dlouho, až jahody začnou pouštět šťávu.
-
3
Zvýšíme příkon tepla, uvedeme do varu a přisypeme cukr se solí.
-
4
Zprudka vaříme 15-20 minut, až směs zhoustne. Odstavíme z ohně a necháme marmeládu hodinu chladnout.
-
5
Plníme do vypařených sklenic, které uzavřeme, označíme a uložíme v chladu.