Marmeláda z jahod

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 80

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Citrony
  • 2 kg Jahody zahradní
  • 2 kg Cukr krystal
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 105 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 10 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 42.4 mg
  • Vláknina 1235 mg
  • Vitamín A 1235 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jahody opereme, zbavíme stopek a necháme okapat. Citróny omyjeme, vymačkáme z nich šťávu. Kůru nasekáme nadrobno.

  • 2

    Jahody spolu s citrónovou šťávou a nakrájenou kůrou vložíme do varné nádoby a za stálého míchání pomalu zahříváme tak dlouho, až jahody začnou pouštět šťávu.

  • 3

    Zvýšíme příkon tepla, uvedeme do varu a přisypeme cukr se solí.

  • 4

    Zprudka vaříme 15-20 minut, až směs zhoustne. Odstavíme z ohně a necháme marmeládu hodinu chladnout.

  • 5

    Plníme do vypařených sklenic, které uzavřeme, označíme a uložíme v chladu.

Komentáře k receptu