Džem jahodový

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 80

Suroviny

  • 2 ks Citrony
  • 2 kg Jahody zahradní
  • 2 kg Cukr krystal
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 105 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 1 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 42.4 mg
  • Vláknina 1235 mg
  • Vitamín A 1235 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jahody opereme, zbavíme stopek a necháme okapat. Citrony omyjeme, vymačkáme a kůru nasekáme nadrobno.

  • 2

    Cukr dáme do mírně teplé trouby nahřát. Jahody spolu s citronovou šťávou a nasekanou kůrou vložíme do varné nádoby a zvolna zahříváme. Když jahody začnou pouštět šťávu, začneme směs míchat. Když se šťáva začne vařit, přidáme zahřátý cukr a necháme jej rozpustit. Po úplném rozpuštění cukru uvedeme směs do prudkého varu a vaříme 15-20 minut, až džem zhoustne. Odstavíme a necháme ve varné nádobě 15 minut zchladnout.

  • 3

    Plníme do vypařených sklenic, které uzavřeme, označíme a uložíme v chladu.

Komentáře k receptu