Jahodová bublanina s pomerančovou šťávou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 500 g Jahody zahradní
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hrubá
  • 150 g Cukr krupice
  • 500 g Mouka polohrubá
  • 20 g Cukr vanilka
  • 13 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 250 g Cukr moučkový
  • 150 g Máslo jihočeské
  • 1 ks Pomeranče
  • 8 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 715 kcal
  • Sacharidy 110 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 85 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 107 g
  • Cholesterol 249.8 mg
  • Draslík 450 mg
  • Vláknina 8576.5 mg
  • Vitamín A 8576.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 50.1 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jahody očistíme, umyjeme, nakrájíme po délce na třetinky a necháme odkapat. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílku. Měkké máslo nakrájíme na kostky, dáme do misky a utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem. Za stálého míchání přidáme žloutky a šleháme tak dlouho, aby vznikla pěna. Z bílku a krupicového cukru vyšleháme sníh, který přimícháme ke žloutkům, vylijeme šťávu z 1 ks pomeranče, zamícháme ještě mouku, kypřící prášek a připravenou směs vylijeme do 30 g másla vymaštěného a hrubou moukou vysypaného pekáče. Připravené jahody obalíme v hrubé mouce a naskládáme je na vrch těsta. Do nahřáté trouby vložíme pekáč a pečeme přibližně 40 minut.

  • 2

    Upečenou bublaninu vyndáme z trouby, necháme vychladnout a potom nakrájíme na úhledné čtverce.

Komentáře k receptu