Jahodová bublanina s pomerančovou šťávou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 715 kcal
- Sacharidy 110 g
- Tuky 25 g
- Sodík 85 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 107 g
- Cholesterol 249.8 mg
- Draslík 450 mg
- Vláknina 8576.5 mg
- Vitamín A 8576.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 50.1 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jahody očistíme, umyjeme, nakrájíme po délce na třetinky a necháme odkapat. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílku. Měkké máslo nakrájíme na kostky, dáme do misky a utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem. Za stálého míchání přidáme žloutky a šleháme tak dlouho, aby vznikla pěna. Z bílku a krupicového cukru vyšleháme sníh, který přimícháme ke žloutkům, vylijeme šťávu z 1 ks pomeranče, zamícháme ještě mouku, kypřící prášek a připravenou směs vylijeme do 30 g másla vymaštěného a hrubou moukou vysypaného pekáče. Připravené jahody obalíme v hrubé mouce a naskládáme je na vrch těsta. Do nahřáté trouby vložíme pekáč a pečeme přibližně 40 minut.
-
2
Upečenou bublaninu vyndáme z trouby, necháme vychladnout a potom nakrájíme na úhledné čtverce.