Zapečené broskve se sněhem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 150 g Borůvky
  • 500 g Broskve
  • 70 g Máslo čerstvé
  • 100 g Ořechy lískové
  • 60 g Cukr krupice
  • 40 g Cukr vanilka
  • 50 g Rozinky bílé
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 dl Rum
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 305 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 31 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 102.5 mg
  • Draslík 248.7 mg
  • Vláknina 5206.5 mg
  • Vitamín A 5206.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.1 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Broskve umyjeme, rozkrojíme na půlky, vypeckujeme, každou půlku položíme zvlášť na alobal, potřeme máslem, posypeme 20 g vanilkovým cukrem, zabalíme, naskládáme na plech, vložíme do předehřáté trouby a pečeme 30 minut. Upečené vyjmeme z trouby, rozbalíme alobal, který už dále nebudeme používat, broskve naskládáme zpět na plech a každou půlku broskve naplníme.

  • 2

    Náplň: rozinky opláchneme v teplé vodě, namočíme do rumu, drobně rozsekané ořechy vložíme do mísy, namočené rozinky scedíme a přidáme, vsypeme vanilkový cukr, dobře promícháme.

  • 3

    Sníh: do misky dáme bílky, cukr a šleháme ve vodní lázní tak dlouho,až se vytvoří hustá hmota, do které přikápneme citrónovou šťávu. Na naplněné půlky broskví lžící položíme ještě sníh, plech vrátíme zpátky do horké trouby, zapečeme do zlatova přibližně 10 minut.

  • 4

    Upečené broskve porcujeme na dezertní talířky.

Komentáře k receptu