Malinový koláč s podmáslím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Cukr třtinový
  • 500 g Maliny
  • 145 g Máslo čerstvé
  • 50 g Vejce slepičí
  • 2 g Sůl
  • 100 g Cukr krupice
  • 10 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 10 g Cukr moučkový
  • 310 g Mouka pšeničná hladká
  • 275 g Smetana čerstvá ke šlehání
  • 75 ml Podmáslí AB jihočeské šlehané
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 413 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 89 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 38.6 mg
  • Draslík 196.7 mg
  • Vláknina 6544 mg
  • Vitamín A 6544 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 180 °Celsia. Mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme máslo a vše prohněteme, až vznikne drobenka. Potom vmícháme cukr krupici. Uprostřed směsi vytvoříme důlek a vlijeme do něho vejce i podmáslí. Na lehce pomoučené pracovní ploše těsto prohněteme a vytvoříme z něho placku. Placku přesuneme na máslem vymazaný plech a pečeme ve vyhřáté troubě dozlatova. Korpus necháme vychladnout.

  • 2

    Maliny omyjeme a zlehka je rozmačkáme s třtinovým cukrem a ušleháme smetanu.

  • 3

    Korpus podélně rozpůlíme, na spodní díl dáme ušlehanou smetanu a na ni maliny rozmačkané s třtinovým cukrem. Přiklopíme druhým dílem korpusu. Povrch posypeme moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu