Ostružinová bublanina

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 155 g Máslo čerstvé
  • 250 g Vejce slepičí
  • 225 g Mouka polohrubá
  • 10 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 150 g Cukr moučkový
  • 1000 g Ostružiny
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 329 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 37 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 124.4 mg
  • Draslík 320.7 mg
  • Vláknina 12309 mg
  • Vitamín A 12309 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme ostružiny. Předehřejeme troubu na 180°C.

  • 2

    Mouku smícháme s práškem do pečiva. Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme s máslem a cukrem. Do směsi vmícháme mouku s práškem do pečiva. Z bílků ušleháme sníh a opatrně ho přimícháme do směsi. Těsto nalijeme na máslem vymazaný pekáček, poklademe ostružinami a pečeme ve vyhřáté troubě.

Komentáře k receptu