Borůvkové knedlíky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 538 kcal
- Sacharidy 71 g
- Tuky 21 g
- Sodík 187 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 67 g
- Cholesterol 70.1 mg
- Draslík 196.2 mg
- Vláknina 6733.3 mg
- Vitamín A 6733.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.2 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy nasypeme mouku smíchanou se solí. Uprostřed uděláme důlek, vlijeme mléko, přidáme krupicový cukr, vejce a rozdrobené droždí. Vařečkou důkladně propracujeme až vznikne vláčné, hladké těsto. Zlehka zaprášíme moukou a na teplém místě necháme vykynout do dvojnásobného objemu.
-
2
Poté z těsta na pomoučeném vále rozválíme hrubší plát, rozkrájíme na cca 30 čtverečků, ty naplníme borůvkami a uděláme bochánky.
-
3
Knedlíky dáme do vroucí vody a vaříme pod poklicí 5min z jedné a 3min z druhé strany. Po vyjmutí propíchneme vidličkou.
-
4
Ihned podáváme posypané cukrem, rozdrobeným tvarohem a polité máslem.