Borůvkové knedlíky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Borůvky
  • 400 g Mouka polohrubá
  • 20 g Droždí
  • 125 g Máslo čerstvé
  • 250 g Tvaroh jemný
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 2 l Voda pitná
  • 6 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 538 kcal
  • Sacharidy 71 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 187 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 67 g
  • Cholesterol 70.1 mg
  • Draslík 196.2 mg
  • Vláknina 6733.3 mg
  • Vitamín A 6733.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy nasypeme mouku smíchanou se solí. Uprostřed uděláme důlek, vlijeme mléko, přidáme krupicový cukr, vejce a rozdrobené droždí. Vařečkou důkladně propracujeme až vznikne vláčné, hladké těsto. Zlehka zaprášíme moukou a na teplém místě necháme vykynout do dvojnásobného objemu.

  • 2

    Poté z těsta na pomoučeném vále rozválíme hrubší plát, rozkrájíme na cca 30 čtverečků, ty naplníme borůvkami a uděláme bochánky.

  • 3

    Knedlíky dáme do vroucí vody a vaříme pod poklicí 5min z jedné a 3min z druhé strany. Po vyjmutí propíchneme vidličkou.

  • 4

    Ihned podáváme posypané cukrem, rozdrobeným tvarohem a polité máslem.

Komentáře k receptu