Bavoráky

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Kompot jahodový
  • 250 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 500 g Mouka polohrubá
  • 30 g Droždí
  • 20 g Cukr vanilka
  • 13 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 dl Mléko polotučné
  • 0.06 dl Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 517 kcal
  • Sacharidy 80 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 314 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 76 g
  • Cholesterol 50.8 mg
  • Draslík 473 mg
  • Vláknina 7978.7 mg
  • Vitamín A 7978.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.2 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrníčku nalijeme mléko, trochu ho zahřejeme, přidáme 1 lžíci vanilkového cukru, rozdrobené droždí a na teplém místě necháme vzejít kvásek.

  • 2

    Do mísy vysypeme mouku, kypřící prášek, zbylý vanilkový cukr, sůl, přidáme kvásek, vypracujeme hladké těsto, aby nelepilo na ruce a na teplém místě necháme vykynout 30 minut.

  • 3

    Vykynuté těsto přendáme na vál, těsto válečkem rozválíme na velký plát a skleničkou vykrajujeme kolečka, které v pánvi na rozehřátém oleji pečeme dorůžova.

  • 4

    Do misky vylijeme smetanu, přidáme jahody, rozmixujeme a vzniklou směsí upečené bavoráky na talíři poléváme.

Komentáře k receptu