Tvarohové knedlíčky s jahodovou omáčkou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 16 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Jahody zahradní
  • 300 g Tvaroh měkký
  • 100 g Mouka pšeničná hrubá
  • 50 g Mouka polohrubá
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl mořská
  • 2 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Perník
  • 1 polévková lžíce Cukr krystal
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 293 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 294 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 61.3 mg
  • Draslík 185.8 mg
  • Vláknina 6125 mg
  • Vitamín A 6125 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 58.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si jahodovou omáčku: očištěné a omyté jahody dáme do rendlíku, vidličkou je rozmačkáme a krátce, asi 1 minutu, povaříme. Na zahuštění přimícháme nastrouhaný perník. Přidáme cukr podle chuti a promícháme.

  • 2

    Do mísy dáme tvaroh, hrubou a polohrubou mouku, 1 vejce, 1 špetku soli a dobře vypracujeme těsto. Lžící těsto vykrajujeme a pomocí dlaní vytvoříme kulaté knedlíčky.

  • 3

    Do hrnce dáme vařit 2 litry vody s lžičkou soli. Knedlíčky pomalu vhazujeme, promícháme a pomalu vaříme asi 4–5 minut podle velikosti. Musí vyplavat na hladinu.

  • 4

    Knedlíčky rozdělíme na talíře, přeléváme je jahodovou omáčkou a podáváme.

Komentáře k receptu