Tvarohové knedlíčky s jahodovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 293 kcal
- Sacharidy 48 g
- Tuky 3 g
- Sodík 294 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 61.3 mg
- Draslík 185.8 mg
- Vláknina 6125 mg
- Vitamín A 6125 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 58.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme si jahodovou omáčku: očištěné a omyté jahody dáme do rendlíku, vidličkou je rozmačkáme a krátce, asi 1 minutu, povaříme. Na zahuštění přimícháme nastrouhaný perník. Přidáme cukr podle chuti a promícháme.
-
2
Do mísy dáme tvaroh, hrubou a polohrubou mouku, 1 vejce, 1 špetku soli a dobře vypracujeme těsto. Lžící těsto vykrajujeme a pomocí dlaní vytvoříme kulaté knedlíčky.
-
3
Do hrnce dáme vařit 2 litry vody s lžičkou soli. Knedlíčky pomalu vhazujeme, promícháme a pomalu vaříme asi 4–5 minut podle velikosti. Musí vyplavat na hladinu.
-
4
Knedlíčky rozdělíme na talíře, přeléváme je jahodovou omáčkou a podáváme.