Anglický letní pudink

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 125 g Rybíz černý
  • 125 g Rybíz červený
  • 150 g Cukr krupice
  • 125 g Maliny
  • 125 g Ostružiny
  • 12 krajíc Chléb toastový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 454 kcal
  • Sacharidy 91 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 612 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 91 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 413.1 mg
  • Vláknina 16108.3 mg
  • Vitamín A 16108.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 56.3 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nádobu nebo misku o objemu 900ml vyložíme krajíčky toastového chleba. Nejdřív pokryjeme dno a pokračujeme okolo, aby se krajíčky překrývaly.

  • 2

    Očištěný rybíz chvíli povaříme s cukrem, aby pustil šťávu. Přisypeme ostatní omyté ovoce a povaříme 1 minutu.

  • 3

    Šťávou z ovoce zakapeme chléb, vložíme ovoce a dobře vmáčkneme na chleba. Navrch položíme chéb tak, aby bylo ovoce zakryté. Vše zakapeme zbylou ovocnou šťávou, nádobu postavíme do větší mísy, přetáhneme fólií a zatížíme talířkem s těžším závažím. Necháme do druhého dne vychladit.

  • 4

    Pudink vyklopíme z nádoby a podáváme. Můžeme doplnit zmrzlinou nebo šlehačkou.

Komentáře k receptu