Anglický letní pudink
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 454 kcal
- Sacharidy 91 g
- Tuky 5 g
- Sodík 612 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 91 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 413.1 mg
- Vláknina 16108.3 mg
- Vitamín A 16108.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 56.3 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nádobu nebo misku o objemu 900ml vyložíme krajíčky toastového chleba. Nejdřív pokryjeme dno a pokračujeme okolo, aby se krajíčky překrývaly.
-
2
Očištěný rybíz chvíli povaříme s cukrem, aby pustil šťávu. Přisypeme ostatní omyté ovoce a povaříme 1 minutu.
-
3
Šťávou z ovoce zakapeme chléb, vložíme ovoce a dobře vmáčkneme na chleba. Navrch položíme chéb tak, aby bylo ovoce zakryté. Vše zakapeme zbylou ovocnou šťávou, nádobu postavíme do větší mísy, přetáhneme fólií a zatížíme talířkem s těžším závažím. Necháme do druhého dne vychladit.
-
4
Pudink vyklopíme z nádoby a podáváme. Můžeme doplnit zmrzlinou nebo šlehačkou.