Jihočeský borůvkový koláč
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 692 kcal
- Sacharidy 88 g
- Tuky 34 g
- Sodík 35 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 73 g
- Cholesterol 128.3 mg
- Draslík 209.1 mg
- Vláknina 4700.2 mg
- Vitamín A 4700.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.4 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve ušleháme vejce s cukrem. Přidáme polohrubou mouku, kypřicí prášek, mléko a olej a vypracujeme těsto.
-
2
Troubu předehřejeme na 200C.
-
3
Utvoříme drobenku z krystalového cukru, hrubé mouky a másla.
-
4
Plech vymažeme a vysypeme, rozprostřeme těsto, nasypeme omyté borůvky a nakonec posypeme drobenkou.
-
5
Koláč pečeme asi 25 minut ve středně vyhřáté troubě.