Bramborové švestkové knedlíky s lesním ovocem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 668 kcal
- Sacharidy 112 g
- Tuky 14 g
- Sodík 209 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 18 mg
- Draslík 155.5 mg
- Vláknina 5039 mg
- Vitamín A 5039 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čerstvé lesní ovoce (maliny, borůvky, jahody) omyjeme, dáme do misky a promícháme.
-
2
Hrudkovitý tvaroh v druhé misce smícháme s práškovým cukrem. Švestky omyjeme a vypeckujeme, dáme do mísy, posypeme cukrem a promícháme.
-
3
Bramborové těsto dáme na pomoučený vál (2 lžíce polohrubá mouka) a vyválíme z něj váleček o průměru přibližně 5 cm. Nožem nakrájíme dílky asi o síle 3 cm. Do každého díku zabalíme švestku a pomocí dlaní utvoříme kuličku.
-
4
V hrnci přivedeme k varu vodu se solí ve které uvaříme švestkové knedlíky. Vaříme je přibližně 3-6 minut podle velikosti.
-
5
Švestkové knedlíky dáme na talíře, rozkrojíme, posypeme tvarohem, polijeme rozpuštěným máslem, ozdobíme lesním ovocem a podáváme.