Jáhlový pudink
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 528 kcal
- Sacharidy 61 g
- Tuky 26 g
- Sodík 180 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 55 g
- Cholesterol 208.5 mg
- Draslík 304.5 mg
- Vláknina 11317 mg
- Vitamín A 11317 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.5 mg
- Vitamín E 4.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 788.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jáhly spaříme 2x vařící vodou (1 litr), dáme je do hrnce s 5 dl mléka, přimícháme sůl a pomalu uvaříme jáhlovou kaši. Budeme ji vařit za častého promíchání přibližně 35 minut. Pak ji necháme vychladnout. Z omytého a osušeného citronu nastrouháme kůru. Oloupané mandle jemně nastrouháme. Z bílků vyšleháme tuhý sníh.
-
2
V míse vyšleháme žloutky s cukrem do pěny. Přidáme k nim citronovou kůru, mandle a jáhlovou kaši. Nakonec opatrně zamícháme sníh z bílků.
-
3
Zapékací mísu vymažeme máslem a naplníme ji pudinkovou hmotou. Zakrytou mísu vložíme do vodní lázně a pudink pomalu vaříme 90 minut.
-
4
Uvařený pudink necháme vychladnout, pak ho vyklopíme, nakrájíme porce. Na dezertní talíře nalijeme 3-4 sirupu, na něj položíme porci pudinku, ozdobíme čerstvými jahodami a podáváme.