Rýžový dezert s angreštem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Maliny
  • 130 g Rýže loupaná
  • 250 g Angrešt
  • 40 g Želatina
  • 0.83 l Voda pitná
  • 2.5 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 1.5 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Citronová kůra
  • 1 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Sirup malinový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 435 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 31 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 68.8 mg
  • Draslík 174 mg
  • Vláknina 9177.5 mg
  • Vitamín A 9177.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytý citron osušíme, kůru nastrouháme a šťávu vymačkáme do sklenice. Želatinu rozpustíme ve 0,3 dl teplé vody.

  • 2

    Dobře omytou rýži uvaříme v 7,5 dl vody s 1,5 lžící cukru doměkka, až na kaši, kterou pak dáme do mísy.

  • 3

    Nepřezrálé angrešty omyjeme, dáme do hrnce a rozmačkáme. Přilijeme k nim 0,5 dl vody a pod poklicí je při mírné teplotě rozvaříme (vaříme asi 10 minut).

  • 4

    Angrešt prolisujeme přes síto přímo na rýžovou kaši a promícháme s citronovou kůrou, želatinou a 1 lžící práškového cukru. Směs dobře vymícháme a dáme do malé koláčové nebo dortové formy (dle možností). Uhladíme a dáme do chladničky na 1–2 hodiny ztuhnout.

  • 5

    Smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku.

  • 6

    Rýžový dezert vyklopíme na plochou mísu, rozkrájíme na porce, každou porci ozdobíme šlehačkou, čerstvými malinami a polijeme 1–2 lžícemi malinového sirupu.

Komentáře k receptu