Slaninové válečky se švestkami a datlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Sýr Čedar
  • 275 ml Víno portské
  • 2 kávová lžička Paprika mletá uzená
  • 30 ks Mandle loupané
  • 30 ks Datle sušené bezpeckaté
  • 30 ks Švestky sušené vypeckované
  • 10 dkg Anglická slanina
  • 10 dkg Slanina vepřová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 207 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 230 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 24.1 mg
  • Draslík 78.1 mg
  • Vláknina 20 mg
  • Vitamín A 20 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sušené švestky opláchneme horkou vodou, osušíme a místo pecek vložíme mandle. Naskládané do misky je zalijeme portským vínem a dáme je marinovat (nejméně půl hodiny, ale můžeme je nechat i přes noc). Všechny takto připravené švestky ovineme plátky sušené slaniny a upevníme párátkem.

  • 2

    Sýr nakrájíme na malé kostičky, které vkládáme do datlí. Plátky anglické slaniny poprášíme z jedné strany paprikou a tou samou stranou ovineme každou datli a zajistíme párátkem.

  • 3

    Datle i švestky naskládáme na plech s pečicím papírem a dáme na 6 až 10 minut do trouby rozpálené na 220°C. Slanina musí získat zlatou barvu a měla by být krásně křupavá. Po vyjmutí plechu z trouby vyndáme párátka a necháme vychladnout.

Komentáře k receptu