Kompot jahodový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 112 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 0 g
- Sodík 2 mg
- Bílkoviny 0 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 76.5 mg
- Vláknina 2000 mg
- Vitamín A 2000 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.4 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jahody dobře omyjeme, nejlépe pod tekoucí vodou. Jahody nasypeme do mísy. Horkou vodu smícháme s horkým sirupem a jahody tímto nálevem zalijeme. Přikápneme trochu likéru a necháme jahody v nálevu chladnout. Jahody jsou velmi měkké ovoce, takže by se neměly vůbec vařit. Vychladlé jahody v nálevu dáme ještě na chvíli do ledničky.
-
2
Servírujeme v kompotových miskách.