Mražená jahodová pěna

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Jahody zahradní
  • 600 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 300 ml Sirup Monin - jahodový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 508 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 1 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 110 mg
  • Draslík 76.5 mg
  • Vláknina 2000 mg
  • Vitamín A 2000 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čerstvé jahody omyjeme, vložíme do mixéru a rozmixujeme na kaši, kterou přendáme do misky. Metlou do ní přimícháme sirup a jakmile nám vznikne hladký krém, vmícháme postupně ručně ušlehanou smetanu tužší konzistence. Pěnu rozdělíme do formiček nebo ji můžeme zamrazit vcelku - podle toho, na co ji budeme potřebovat. Pěna je vhodná jako náplň zmrzlinových dortů nebo pohárů.

Komentáře k receptu