Mražená jahodová pěna
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 508 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 34 g
- Sodík 1 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 46 g
- Cholesterol 110 mg
- Draslík 76.5 mg
- Vláknina 2000 mg
- Vitamín A 2000 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.4 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čerstvé jahody omyjeme, vložíme do mixéru a rozmixujeme na kaši, kterou přendáme do misky. Metlou do ní přimícháme sirup a jakmile nám vznikne hladký krém, vmícháme postupně ručně ušlehanou smetanu tužší konzistence. Pěnu rozdělíme do formiček nebo ji můžeme zamrazit vcelku - podle toho, na co ji budeme potřebovat. Pěna je vhodná jako náplň zmrzlinových dortů nebo pohárů.