Borůvkový likér

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Borůvky
  • 500 g Cukr krupice
  • 1 l Voda pitná
  • 1 l Vodka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 731 kcal
  • Sacharidy 89 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 10 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 89 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 35.4 mg
  • Vláknina 2000 mg
  • Vitamín A 2000 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čerstvé (nebo mražené) borůvky (lidově "haferky") omyjeme a necháme odkapat. Dáme je do skleněné nádoby, zalijeme 1 litrem vodky, nádobu uzavřeme a odložíme ji na 20 dní na chladné a tmavé místo.

  • 2

    Po 20 dnech si svaříme 1 litr vody s 500 g cukru, sirup necháme vychladit.

  • 3

    Borůvky scedíme a vodku smícháme s vychlazeným sirupem. Dobře promícháme a nalijeme do lahví, které dobře uzavřeme.

  • 4

    Borůvkový likér pijeme nalačno, 25 ml - to je doporučené množství, které pomáhá ke snížení tlaku a je výborný pro tvorbu červených krvinek.

Komentáře k receptu