Borůvkový likér
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 731 kcal
- Sacharidy 89 g
- Tuky 0 g
- Sodík 10 mg
- Bílkoviny 0 g
- Uhlovodany 89 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 35.4 mg
- Vláknina 2000 mg
- Vitamín A 2000 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čerstvé (nebo mražené) borůvky (lidově "haferky") omyjeme a necháme odkapat. Dáme je do skleněné nádoby, zalijeme 1 litrem vodky, nádobu uzavřeme a odložíme ji na 20 dní na chladné a tmavé místo.
-
2
Po 20 dnech si svaříme 1 litr vody s 500 g cukru, sirup necháme vychladit.
-
3
Borůvky scedíme a vodku smícháme s vychlazeným sirupem. Dobře promícháme a nalijeme do lahví, které dobře uzavřeme.
-
4
Borůvkový likér pijeme nalačno, 25 ml - to je doporučené množství, které pomáhá ke snížení tlaku a je výborný pro tvorbu červených krvinek.