Jahodový krém s rumem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 548 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 42 g
- Sodík 1 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 137.5 mg
- Draslík 96.3 mg
- Vláknina 2500 mg
- Vitamín A 2500 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.8 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jahody omyjeme, nakrájíme nahrubo, vložíme do misky a zakapeme rumem, likérem, brandy. Necháme marinovat. K jahodám přisypeme moučkový cukr a rozmixujeme dohladka. Nyní přilijeme smetanu a vyšleháme.
-
2
Krémem naplníme vychlazené pohárky a navrch položíme dvě půlky čerstvých jahod na ozdobu.