Jahodová bomba

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Jahody zahradní
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 20 g Bazalka
  • 40 g Cukr moučkový
  • 150 ml Víno madeira
  • 2 kávová lžička Cukr vanilka
  • 1 polévková lžíce Balsamico ocet
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 111 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 4 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 197.7 mg
  • Vláknina 4548.3 mg
  • Vitamín A 4548.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 59.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme jahody s trochou moučkového cukru a zalijeme vínem, octem a vanilkovým cukrem. Opatrně promícháme. Posypeme polovinou listů bazalky, zbytek uschováme na ozdobu. Necháme 4 hodiny v chladničce.

  • 2

    Těsně před podáváním odstraníme lístky bazalky a vyhodíme je. Jahody dáme do servírovací mísy a přelijeme je šťávou, kterou jahody pustily. Ozdobíme je lístky bazalky a posypeme čerstvě mletým černým pepřem.

Komentáře k receptu