Broskve s malinovým pyré
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 226 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 11 g
- Sodík 40 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 40.3 mg
- Draslík 244.9 mg
- Vláknina 6533.3 mg
- Vitamín A 6533.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.3 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Broskve spaříme horkou vodou, rychle ochladíme studenou vodou, oloupeme, rozpůlíme, vyndáme pecky, broskve vložíme do misky, zasypeme cukrem a zakapeme brandy. Necháme odležet.
-
2
Omyté maliny rozmixujeme, polovinu přimícháme ke zmrzlině a polovinu smícháme se smetanou a vyšleháme do pěny.
-
3
Do vychlazených pohárků vložíme zmrzlinu, navrch položíme broskve a ozdobíme malinovou pěnou.
-
4
Dezert podáváme velmi vychlazený.