Nákyp s červeným rybízem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 8 krajíc Chléb toastový
  • 1 kg Rybíz červený
  • 3 polévková lžíce Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 2 polévková lžíce Želatina červená
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 326 kcal
  • Sacharidy 66 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 410 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 66 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 607.1 mg
  • Vláknina 20600 mg
  • Vitamín A 20600 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 68.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ovoce, cukr a 3 lžíce vody vaříme asi 5 minut, dokud ovoce nezměkne. Poté necháme směs částečně vychladnout.

  • 2

    Dno a stěny formy na nákyp vyložíme šesti plátky chleba, který podle potřeby přiřízneme. Měli bychom mít jistotu, že nikde nezůstala ani skulinka. Šťávu z ovoce slijeme, dáme stranou, ovoce vložíme do chlebem vyložené formy. Zakryjeme chlebovým víčkem, přelijeme 4 lžícemi ovocné šťávy.

  • 3

    Formu přikryjeme talířem a zatížíme. Nákyp vložíme na 3 hodiny do chladničky, aby chléb nasákl šťávu z ovoce.

  • 4

    Zbývající šťávu, ve které jsme vařili ovoce, nalijeme do hrnce, přidáme rybízovou želatinu. Za stálého míchání vaříme 2-3 minuty, dokud se želatina nerozpustí. Nákyp nakonec vyklopíme na talíř a přelijeme želatinou.

Komentáře k receptu