Cumberlandská omáčka s portským vínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Rybíz červený
  • 1 kávová lžička Hořčičné semínko
  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Pomeranče
  • 3 ks Pepř černý celý
  • 1 ks Šalotka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 6 polévková lžíce Cukr želírovací
  • 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 263 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 94 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 60 g
  • Cholesterol 3.3 mg
  • Draslík 841.5 mg
  • Vláknina 26357.2 mg
  • Vitamín A 26357.2 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 81.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybíz omyjeme a kuličky otrháme. Mírně je rozmačkáme vidličkou a posypeme želírovacím cukrem. Pomeranč a citron důkladně omyjeme, z každého odřízneme cca 5 cm velký kus kůry. Nakrájíme na tenké nudličky.

  • 2

    V hmoždíři roztlučeme pepř a hořčičná semínka. Oloupanou šalotku nadrobno nakrájíme.

  • 3

    V hrnci rozehřejeme máslo a orestujeme na něm cca 4-5 min šalotku. Přidáme šťávu vymačkanou z citronu a pomeranče. Poté vmícháme rybíz, ochutíme roztlučeným kořením, worcesterem, vínem, solí, cayenským pepřem a na prudkém ohni cca 5 min povaříme.

  • 4

    Omáčku necháme vychladit a podáváme ke steakům nebo roastbeefu.

Komentáře k receptu