Šťavnatý jahodový koláč

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 300 g Jahody zahradní
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 450 g Mouka pšeničná hrubá
  • 430 g Cukr krupice
  • 200 g Mouka polohrubá
  • 100 g Cukr moučkový
  • 250 ml Mléko - podmáslí
  • 125 ml Tuk rostlinný
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 polévková lžíce Tuk Hera jedlý
  • 1 polévková lžíce Solamyl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 523 kcal
  • Sacharidy 88 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 64 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 59 g
  • Cholesterol 30.4 mg
  • Draslík 113.8 mg
  • Vláknina 4055.3 mg
  • Vitamín A 4055.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.7 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jahody nakrájíme a prosypeme je moučkovým cukrem a škrobem, aby pustily šťávu.

  • 2

    200 g polohrubé a 200 g hrubé mouky smícháme s práškem do pečiva. V míse utřeme 180 g cukru krupice s vejcem, přisypeme promíchané mouky s práškem do pečiva, vlijeme podmáslí a olej a vše zpracujeme na měkké těsto.

  • 3

    Plech vymastíme a vyložíme pečícím papírem. Těsto do něj rovnoměrně rozetřeme a pokryjeme jahodami.

  • 4

    Předehřejeme troubu na 200 stupňů Celsia. Do mísy vysypeme 250 g hrubé mouky, 100 g studeného másla pokrájeného na kousky a 250 g krupicového cukru, vše důkladně propracujeme pomocí prstů na drobenku. Tou koláč rovnoměrně posypeme.

  • 5

    Koláč pečeme 30 - 45 minut dokud drobenka nezezlátne.

Komentáře k receptu