Jahody s octem balsamico a sýrem mascarpone
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 200 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 16 g
- Sodík 13 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 54.5 mg
- Draslík 176.6 mg
- Vláknina 4539.9 mg
- Vitamín A 4539.9 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 66.3 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jahody očistíme pouze vlhkým hadříkem, neoplachujeme je, aby nebyly příliš rozmáčené. Nakrájíme je na kostky a vložíme do mísy.
-
2
Přidáme ocet, čerstvě umletý pepř a zamícháme. Zakryjeme potravinářskou folií a vložíme alespoň na 4 hodiny do lednice.
-
3
Před podáváním vmícháme mátové lístky.
-
4
Do misek naservírujeme sýr mascarpone, navrch upravíme jahody, podle chuti opepříme a ozdobíme mátou.