Jahody na kokosové rýži s praženými vločkami
Suroviny
- 500 g Jahody zahradní
- 100 g Ovesné vločky
- 152 g Rýže basmati
- 60 ml Citronová šťáva
- 400 ml Kokosové mléko
- 2 polévková lžíce Cukr třtinový
- 1 polévková lžíce Med včelí
- 2 polévková lžíce Sirup javorový
- 1 polévková lžíce Meduňka
- 1 polévková lžíce Limetková šťáva
- 1 polévková lžíce Limetková kůra
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 526 kcal
- Sacharidy 77 g
- Tuky 21 g
- Sodík 13 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 336 mg
- Vláknina 10159.2 mg
- Vitamín A 10159.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 87.5 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Povaříme v hrnci rýži, kokosové mléko, instantní ovesné vločky, cukr a limetovou kůru a šťávu. Za častého zamíchání necháme ještě 20 minut bobtnat.
-
2
Jahody rozpůlíme a v míse smícháme s citronovou šťávou a javorovým sirupem. Necháme 10 minut odležet. Poté polovinu jahod rozmixujeme.
-
3
Ovesné vločky oparžíme na suché pánvi a osladíme medem.
-
4
Naservírujeme na dezertní talířky jahodové pyré s kopečky kokosové rýže a posypeme praženými vločkami. Obložíme zbylými jahodami a meduňkou.