Ovocná omáčka s rýží

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 30 g Hrozinky
  • 45 g Jahody zahradní
  • 150 g Rýže Basmati
  • 1 špetka Sůl
  • 1 l Voda pitná
  • 1 balení puding-smetanovo vanilkový
  • 4 polévková lžíce Med včelí
  • 2 polévková lžíce Pomerančová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 177 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 93 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 120.4 mg
  • Vláknina 2464 mg
  • Vitamín A 2464 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve dle návodu uvaříme rýži, jen do vody přidáme 1 lžíci medu.

  • 2

    V menším hrnci dáme vařit rozmačkané jahody s vodou, hrozinkami a zbylým medem. Vše vaříme cca 8 minut, poté přimícháme pudink smíchaný s trochou vody.

  • 3

    Vaříme dalších 8 minut a nakonec přilijeme pomerančovou šťávu.

  • 4

    Servírujeme společně s uvařenou rýží.

Komentáře k receptu