Jahodová srdce

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Jahody zahradní
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 250 g Tvaroh jemný
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Cukr vanilka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 675 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 140 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 340.6 mg
  • Draslík 173.4 mg
  • Vláknina 4075 mg
  • Vitamín A 4075 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.8 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Moučkový cukr a jeden vanilkový cukr utřeme se žloutky, změklým máslem, mlékem, moukou a solí.

  • 2

    Těsto necháme asi 20 minut odpočinout, potom přidáme sníh.

  • 3

    Ve vaflovači upečeme vaflová srdce, necháme vychladnout, potřeme tvarohem s rozmačkanými jahodami, ušlehanou smetanou a jedním vanilkovým cukrem, přiklopíme druhou vaflí a posypeme cukrem.

Komentáře k receptu