Jahodová srdce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 675 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 46 g
- Sodík 140 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 340.6 mg
- Draslík 173.4 mg
- Vláknina 4075 mg
- Vitamín A 4075 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.8 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Moučkový cukr a jeden vanilkový cukr utřeme se žloutky, změklým máslem, mlékem, moukou a solí.
-
2
Těsto necháme asi 20 minut odpočinout, potom přidáme sníh.
-
3
Ve vaflovači upečeme vaflová srdce, necháme vychladnout, potřeme tvarohem s rozmačkanými jahodami, ušlehanou smetanou a jedním vanilkovým cukrem, přiklopíme druhou vaflí a posypeme cukrem.