Pusinkovo - malinová zmrzlina
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 497 kcal
- Sacharidy 95 g
- Tuky 13 g
- Sodík 522 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 95 g
- Cholesterol 32.2 mg
- Draslík 156.7 mg
- Vláknina 5625 mg
- Vitamín A 5625 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.4 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maliny svaříme se 100 ml vody, dle chuti přisladíme, prolisujeme přes cedník a necháme vychladnout.
-
2
Hotový vanilkový pudink smícháme s cukrem a zakysanou smetanou. Dáme do mrazáku, po hodině promícháme, po další znovu.
-
3
Formu na biskubský chlebíček vyložíme mikroténem, nalijeme třetinu směsi, posypeme polovinou nadrcených pusinek a polovinou malin.
-
4
Přikryjeme další třetinou krému, zbytkem pusinek a malin, navrch dáme zbytek směsi. Vrátíme do mrazáku a necháme zmrazit, nejlépe přes noc.
-
5
Před podáváním vyndáme dezert zhruba na 45 minut z mrazáku, aby povolil. Vyklopíme, stáhneme mikrotén a nakrájíme na plátky. Můžeme ozdobit čerstvými malinami nebo teplými s cukrem.