Bábovka s lesním ovocem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 406 kcal
- Sacharidy 75 g
- Tuky 9 g
- Sodík 313 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 49 g
- Cholesterol 13.3 mg
- Draslík 97.3 mg
- Vláknina 4963.8 mg
- Vitamín A 4963.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.8 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mléko mírně ohřejeme, smícháme se solí, droždím, moučkovým cukrem a vejci.
-
2
Postupně přisypeme mouku a vypracujeme těsto, které ručně dobře prohněteme.
-
3
Máslo pokrájíme na drobné kousky a vmícháme do těsta. Hotové těsto necháme 35 minut odpočívat na teplém místě. Poté prohněteme a necháme kynout dalších 15 minut.
-
4
Bábovkovou formu vymažeme máslem a vysypeme moukou. Formu naplníme těstem a necháme kynout dalších 40 minut. Bábovku pečeme při 190 °C 15 minut.
-
5
Cukr rozpustíme ve 500 ml vody a povaříme 20 vteřin. Necháme vystydnout a přilijeme griotku.
-
6
Upečenou bábovku vyklopíme na mřížku a přeléváme cukrovým sirupem tak, aby se těsto dobře nasáklo.
-
7
Ovoce omyjeme, zalijeme zbytkem sirupu a rozložíme na upečené bábovce. Podáváme vychlazené.