Zaječí kotlety na borůvkách
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 484 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 15 g
- Sodík 167 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 90 mg
- Draslík 468.4 mg
- Vláknina 3539.8 mg
- Vitamín A 3539.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso obereme z kostí, zbavíme šlach a naložíme do marinády z bílého vína, bylinek a oleje. Osolíme a opepříme. Marinujeme 4 hodiny.
-
2
Maso smícháme se střídkou chleba namočeného ve vývaru a máslem. Osolíme a opepříme.
-
3
Směs nabalujeme na zaječí žebro a tvarujeme do tvaru kotlet.
-
4
Kotlety přendáme na alobal potřený olejem, posypeme sekanou majoránkou. Zabalíme a pečeme na grilu 20 minut.
-
5
Borůvky uvaříme, šťávu zahustíme škrobem a servírujeme k pečenému masu.