Borůvková polévka s i jahodami a perníkem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Cukr krupice
  • 50 g Jahody zahradní
  • 120 g Smetana jihočeská zakysaná15%
  • 250 g Borůvky
  • 500 ml Voda pitná
  • 80 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 3 polévková lžíce Sirup malinový
  • 2 polévková lžíce Perník
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 230 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 6 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 8 mg
  • Draslík 68.7 mg
  • Vláknina 3765.5 mg
  • Vitamín A 3765.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme ovoce a několik kousků odložíme stranou na ozdobu.

  • 2

    Do hrnce nalijeme vodu, ovocný sirup, přidáme skořici a cukr. Množství cukru přizpůsobíme sladkosti ovoce. Směs přivedeme do varu a vaříme asi 10 minut. Přidáme borůvky a jahody a dále vaříme ještě asi 5 minut.

  • 3

    Přidáme strouhaný perník a znovu přivedeme k varu a povaříme ještě asi 3 minuty. Když polévka zhoustne sejmeme ji z ohně a za občasného promíchání necháme asi půl hodiny vychladnout. Spojíme sladkou a zakysanou smetanu, vmícháme je do polévky a dáme na několik hodin do lednice.

  • 4

    Porce před podáváním zdobíme ovocem.

Komentáře k receptu