Slavnostní řezy z tmavé čokolády

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 20

Suroviny

  • 400 g Máslo čerstvé
  • 350 g Cukr moučkový
  • 700 g Čokoláda 80%
  • 20 ml Voda pitná
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Maliny
  • 1 hrst Máta
  • 1 špetka Sůl
  • 6 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 4 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • 6 polévková lžíce Marmeláda malinová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 453 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 38 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 99 mg
  • Draslík 25.5 mg
  • Vláknina 572.3 mg
  • Vitamín A 572.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu rozpálíme na 200 °C. Dvě chlebové formy na 900 g vymažeme máslem.

  • 2

    500 g čokolády nalámeme na kousky a rozpustíme ve vodní lázni spolu s máslem, cukrem a 3 lžícemi vody. Vmícháme prosátou mouku a nakonec zašleháme žloutky.

  • 3

    Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh a postupně, zlehka zamícháme do čokoládové hmoty. Směs rozdělíme do forem, poklepeme s nimi o pracovní plochu, aby si těsto sedlo, a pečeme cca 45 minut. Poté necháme 15 minut chladnout. Řezy vyklopíme a na drátěné podložce necháme cca 2 h do úplného vychladnutí.

  • 4

    Mezitím si připravíme polevu. Marmeládu rozpustíme ve 3 lžících vody a potřeme jí povrch bochníčků. Ve vodní lázni rozpustíme zbytek čokolády se 3 lžícemi vody, vmícháme smetanu a 2 lžíce cukru. Vzniklým krémem potřeme bochníčky a uložíme na 1 h do lednice.

  • 5

    Před podáváním nakrájíme a ozdobíme malinami a snítkami máty.

Komentáře k receptu