Jehněčí na borůvkách
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 422 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 28 g
- Sodík 325 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 106.8 mg
- Draslík 576.2 mg
- Vláknina 3216.9 mg
- Vitamín A 3216.9 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.2 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté a očištěné jehněčí maso nakrájíme na kousky, osolíme,opepříme.
-
2
Ve velké pánvi rozehřejeme polovinu oleje, maso na něm opékáme 4-6 minut po každé straně dozlatova, uvnitř má ale zůstat růžové. Vyjmeme na talíř, přikryjeme alobalem.
-
3
Do pánve vlijeme zbylý olej a smažíme na něm nakrájené jarní cibulky asi 2 minuty. Vmícháme rybízovou marmeládu, vývar, vše prošleháme a přivedeme k varu. Nakonec vmícháme omyté borůvky a bez pokličky povaříme 2 minuty. Ochutíme najemno nasekanou mátou.
-
4
Jehněčí maso upravíme na talíře a podáváme přelité borůvkovou omáčkou.