Krém s červeným ovocem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Maliny
  • 200 g Cukr moučkový
  • 100 g Jahody zahradní
  • 100 g Rybíz červený
  • 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 8 ks Sněhové pečivo
  • 2 l Zmrzlina jahodová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1371 kcal
  • Sacharidy 211 g
  • Tuky 56 g
  • Sodík 303 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 210 g
  • Cholesterol 186.3 mg
  • Draslík 1236.8 mg
  • Vláknina 28400 mg
  • Vitamín A 28400 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 96.2 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Formu na žemlovku vyložíme na dně a bocích jahodovou zmrzlinou a necháme 1 hodinu v mrazáku ztuhnout. Maliny rozmixujeme s 1 lžící moučkového cukru na pyré. Smetanu vyšleháme do tuhé šlehačky, osladíme.

  • 2

    Ztuhlou zmrzlinu vyklopíme na talíř, ozdobíme sněhovými pusinkami a šlehačkou. Střed vyplníme ovocem a přelijeme malinovou omáčkou.

  • 3

    Ihned servírujeme.

Komentáře k receptu