Malinová žemlovka Charlotte

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Cukr krupice
  • 400 g Maliny
  • 200 g Piškoty cukrářské
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Mouka mandlová
  • 100 ml Sirup malinový
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 482 kcal
  • Sacharidy 84 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 242 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 76 g
  • Cholesterol 149.4 mg
  • Draslík 225.6 mg
  • Vláknina 14472.5 mg
  • Vitamín A 14472.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.3 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mléko ohřejeme.

  • 2

    Smícháme žloutky, cukr a 2 vejce. Přisypeme mouku a přilijeme vroucí mléko.

  • 3

    Nalijeme do hrnce a necháme 20 minut vařit.

  • 4

    350 g směsi smícháme s 250 g másla, mandlovým práškem, moučkovým cukrem, Maizenou a rumem.

  • 5

    Dobře promícháme a přidáme 3 vejce.

  • 6

    Do hotového krému vsypeme nasekané mandle.

  • 7

    12 piškotů namočíme do sirupu, seřízneme a vyložíme jimi dno formy tak, aby vytvářely hvězdu.

  • 8

    Boky formy vyložíme celými piškoty, dovnitř nalijeme krém a poklademe malinami a překryjeme další vrstvou krému.

  • 9

    Vršek zatížíme talířem a dáme chladit na 7 hodin do chladničky.

Komentáře k receptu